3 tips om boetes met de auto te voorkomen

oktober 21, 2022 Uit Door Marnix

Wanneer je aan autobestuurders vraagt of ze wel eens een boete gehad hebben dan zullen de meesten vast antwoorden met een ‘ja’ Ze zullen hier niet blij mee zijn, het krijgen van een boete is natuurlijk niet leuk. Het kost je geld en, wanneer de overtreding fors is, kan het je een aantekening of zelfs je rijbewijs kosten. Regels zijn er om het verkeer zo goed en vooral veilig mogelijk te laten verlopen, daar zijn we het vast allemaal over eens. Toch ken ik niemand die trots is op een boete of die er blij mee is. Het is vervelend en duur. In veel gevallen is het ook helemaal niet nodig. In dit artikel deel ik 3 tips met je om boetes met de auto te voorkomen. Met deze tips komt het straks helemaal goed in het verkeer en kun je je geld gebruiken voor leuke dingen in plaats van boetes!

Wees op de hoogte van de verkeersregels

Natuurlijk gaan we ervan uit dat iedereen die een rijbewijs heeft op de hoogte is van de verkeersregels. Toch is het ook belangrijk om hierin actief te blijven, zorg dat je actief deel blijft nemen aan het verkeer. Wanneer je veel rijdt en dus ook veel met de verkeersregels te maken hebt dan zal het steeds natuurlijker voor je worden en maak je minder snel fouten. Zo wordt de kans op het krijgen van boetes kleiner.

Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Er zijn zo ontzettend veel verschillende dingen die voor afleiding kunnen zorgen tijdens het rijden. Zorg er daarom voor dat alle dingen waar jij zelf invloed op hebt zo weinig mogelijk voor afleiding zorgen. Kijk hierbij ook goed naar jezelf en je rijgedrag. Als je bijvoorbeeld van jezelf weet dat je afgeleid wordt door muziek op de radio of door het nieuws, zet je radio dan zachter of helemaal uit. Ook bellen in de auto kan voor veel afleiding zorgen, is het toch nodig om te bellen tijdens het autorijden? Bel dan handsfree, zo kun je beide handen aan het stuur houden( en krijg je ook geen boete voor bellen tijdens het autorijden) en je ogen op de weg. Wanneer je je volledig op het autorijden en het verkeer kunt focussen zul je minder fouten maken en boetes voorkomen.

Vertrek op tijd

Als je op tijd vertrekt hoef je minder hard te rijden om op tijd op je bestemming te zijn. Hierdoor heb je minder stress en dus meer focus voor het autorijden en het verkeer.

Toch een boete gekregen?

Wanneer je toch een boete gekregen hebt dan is dit natuurlijk flink balen. Ook wanneer je bent staande gehouden zonder reden zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Er zijn ontzettend veel dingen waar je tijdens het rijden rekening mee moet houden, maar gelukkig hoef je niet alles zelf te doen. Er zijn ontzettend handige gadgets die je kunnen helpen tijdens het autorijden.

Wij wensen je in ieder geval alvast heel veel veilige kilometers toe!