Carrière als koerier

augustus 11, 2021 Uit Door Marnix

Mensen bestellen steeds vaker producten online. Zeker de afgelopen maanden in de tijd van de lockdown door corona. Toen het sporten en het uitgaan niet meer mogelijk was en we massaal binnen moesten blijven, hebben we er ook met zijn allen voor gekozen om onze tijd dan maar op internet door te brengen. En als je eenmaal begint met surfen op het net dan vind je eenvoudig de leukste en goedkoopste aanbiedingen (van dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt). Dat leuke jurkje tegen een spotprijs. Een grappige puzzel voor je neefje of nichtje. Of een handigheidje voor in de keuken om makkelijker zakjes te sealen. De diversiteit van het aanbod is enorm. En het aanschaffen van al deze dingen is enorm makkelijk. Met één druk op de knop liggen ze in je winkelwagen en voordat je het weet heb je met iDeal betalen alles al afgerekend en wordt het naar je toegestuurd.

Meer vraag naar bezorgers

Dat er zoveel online besteld wordt heeft als logisch gevolg dat er ook meer pakketjes bezorgd moeten worden. De koeriersdiensten en postbezorgers die er al waren worden enorm overvraagd en komen letterlijk tijd tekort. Geen wonder dan ook dat er steeds meer koeriers gevraagd worden. Maar bij voorkeur wel zelfstandigen. Koeriers die zorgen voor hun eigen bestelbus, hun eigen urenregistratie, het betalen van hun eigen belastingen en hun eigen bedrijfsautoverzekering. Dat er meer koeriers gevraagd worden en ook daadwerkelijk erbij komen zorgt er overigens ook voor dat de concurrentie een stuk groter wordt. Een pakketje afleveren alleen is niet meer voldoende. Vriendelijkheid staat hoog bovenaan de beoordelingspunten van de klant. Om nog maar te zwijgen over hoe er omgegaan wordt met pakketjes wanneer de bezorger per ongeluk aan een gesloten deur staat. De vraag om goede service wordt hoger, de behoefte om hier een flink salaris tegenover te stellen wordt kleiner. Want door het ruime aanbod van koeriers is er altijd wel iemand die jouw werk graag wil doen voor een iets lager tarief.

Toch verzekeren

Hoewel je marge van je inkomsten niet heel ruim is, heb je eigenlijk ook niet de ruimte om een financiële tegenvaller met je koeriersbus of de producten op te vangen. Dus ga je je verdiepen in verzekeringen. Laat je dan niet verkeerd voorlichten. Een gewone particuliere verzekering of een verzekering op basis van algemeen zakelijk gebruik zijn voor een koerierswagen niet geschikt. Wil je het doen zoals het moet, ga dan op zoek naar een verzekeraar die een speciale koeriersverzekering aanbiedt en laat je informeren over de prijs en de voorwaarden.