De vijf beste banen als je niet op kantoor wilt werken

april 11, 2022 Uit Door Marnix

Heb jij ook hekel aan werken in een kantoor? Droom je er altijd van om iets anders te gaan doen? Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel mensen voelen zich gevangen in hun baan omdat ze op kantoor moeten werken. Maar wist je dat er genoeg andere banen zijn waarbij je niet de hele dag in een hokje hoeft te zitten? In dit artikel bespreken we de vijf beste jobs voor mensen die niet op kantoor willen werken.

Fotograaf

Als je creatief en visueel bent ingesteld, dan is fotograaf worden de perfect beroep voor jou. Binnen fotografie kan je alle kanten op, dus de keuze is reuze. Je kan kiezen of je voor een bedrijf gaat werken of dat je als zelfstandige fotograaf te werk gaat. Bovendien is fotografie een groeiende industrie, dus er zijn veel verschillende mogelijkheden. Een fotograaf word je door cursussen te volgen of je zelf aan te leren hoe je met een fotocamera aan de slag gaat.

Leraar

Leraar worden en lesgeven is een goede baan voor mensen die het leuk vinden om andere te helpen met nieuwe dingen opsteken. Op dit moment is er een groot leraar te kort in Nederland, dus aan een baan komen is zeker niet lastig. Als je leraar wilt worden, is een opleiding vaak wel een vereiste. Het is belangrijk dat je weet hoe je met kinderen en jongeren omgaat, voordat je begint aan je carrière als docent.

pexels-screeny-11053641

Verpleger

Een geweldige baan voor mensen die liever niet op kantoor werken, is verpleger worden. Voor de mensen die graag andere mensen helpen, is dit perfect weggelegd. Net als docent worden, is er een groot vraag aan zorgpersoneel in Nederland. De zorg is ontzettend breed en zonder opleiding kan je in sommige richtingen gelijk aan de slag.

Dierenarts

Als je een hart hebt voor dieren, dan is dierenarts een goede baan voor jou. Geen een dag is het zelfde met de schattige patiënten die komen en gaan. Als dierenarts probeer je zo goed mogelijk het dierlijk patiëntje te helpen met zijn of haar klachten zonder dat ze je de problemen vertellen. Om dierenarts te worden is een opleiding wel vereist.

Vrachtwagenchauffeur

Ten slotte is het worden van een vrachtwagenchauffeur goed weggelegd voor mensen die er niet van houden om acht uur lang achter een beeldscherm te zitten op kantoor. Als je er van houdt om op weg te zijn, kan vrachtwagenchauffeur worden positief uitpakken. Je hoeft niet achter een beeldscherm te zitten en je werkt ook nog eens flexibele uren. Als je geïnteresseerd bent in het worden van een vrachtwagenchauffeur, neem dan eens een kijkje op rijbaan.nl.