Hoe werkt shortlease?

juni 28, 2023 Uit Door Marnix

Ben je op zoek naar een flexibele manier om een auto te leasen? Dan is shortlease wellicht de ideale oplossing voor jou! In dit artikel leggen we je uit hoe shortlease werkt en waarom het een geweldige keuze kan zijn.

Wat is shortlease?

Shortlease is een vorm van autolease waarbij je voor een kortere periode een auto kunt huren, meestal tussen de 1 en 24 maanden. Het biedt de voordelen van zowel het huren van een auto als het leasen ervan. Je hebt namelijk geen langdurige verplichtingen, maar profiteert wel van de voordelige tarieven die bij leasecontracten komen kijken.

Hoe werkt shortlease?

Het proces van shortlease is eenvoudig en snel. Je begint met het kiezen van de gewenste auto die past bij jouw behoeften en budget. Vervolgens dien je een aanvraag in bij het shortleasebedrijf van jouw keuze. Hierbij worden vaak enkele persoonlijke gegevens gevraagd, zoals je rijbewijs en betaalinformatie.

Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, wordt er een contract opgesteld waarin alle afspraken en voorwaarden worden vastgelegd. Denk hierbij aan de duur van het contract, het maandelijkse tarief en eventuele extra services die je wenst. Zodra het contract is ondertekend, kun je de auto ophalen en ben je klaar om de weg op te gaan!

Voordelen van shortlease

Shortlease biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele lease- en huurovereenkomsten. Een van de grootste voordelen is de flexibiliteit. Je zit niet vast aan een langdurig contract, maar hebt wel de mogelijkheid om voor een langere periode gebruik te maken van een auto. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld tijdelijk een extra voertuig nodig hebt of regelmatig wilt kunnen switchen van auto.

Daarnaast zijn de tarieven vaak aantrekkelijk bij shortlease. Doordat je geen lange verplichtingen aangaat, kunnen shortleasebedrijven scherpe tarieven aanbieden. Bovendien zijn veel kosten inbegrepen bij het maandelijkse tarief, zoals onderhoud en verzekering. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten te staan en heb je meer financiƫle zekerheid.

Is shortlease geschikt voor jou?

Of shortlease geschikt is voor jou hangt af van verschillende factoren. Het kan een goede optie zijn als je behoefte hebt aan een flexibele mobiliteitsoplossing zonder langdurige verplichtingen. Ook als je graag wilt profiteren van de voordelige tarieven van leasen, maar geen behoefte hebt aan een lang contract, is shortlease een interessante keuze.

Tenslotte, is shortlease uitsluitend bedoeld voor particulieren? Nee, ook als zelfstandig ondernemer kun je gebruikmaken van shortlease. Dit kan handig zijn wanneer je startende bent of als je gedurende een project een representatieve auto nodig hebt.