Wat is de meest interessante auto verzekering?

juli 26, 2022 Uit Door Marnix

De ene auto verzekering is de andere niet. We zullen je met deze stelling naar alle waarschijnlijkheid niet verrassen. Voordat je overgaat tot het afsluiten van een bepaalde verzekering voor je auto is het dan ook van belang om altijd even grondig te kijken naar de voorwaarden die eraan verbonden zijn. Kies je bijvoorbeeld voor de WA-verzekering? Dan zal je tot de conclusie komen dat dit type autoverzekering enkel en alleen de schade verzekert die wordt aangericht aan derde met het voertuig. Heb je er echter voor gekozen om één van de verschillende WA+ cascoverzekeringen af te sluiten? Dan wordt het een ander verhaal. Dan kan er ook verschillende eigen schade worden gedekt. In ieder geval, wat voor jou de meest interessante verzekering voor je auto is ontdek je hieronder.

De interessantste auto verzekering is voor iedereen anders

Wanneer mensen een pagina zoals deze bezoeken is de kans ontzettend groot dat ze een kant en klaar antwoord verwachten op de vraag wat nu precies de meest interessante auto verzekering is. De realiteit is echter dat we dit helemaal niet kunnen zeggen. Dat is het gevolg van het feit dat elke situatie anders is. Wanneer je graag een verzekering voor een auto wenst af te sluiten zal je kunnen concluderen dat er drie belangrijke elementen bestaan die op dat vlak een bepalende invloed hebben. Het gaat hierbij dan concreet om de elementen die we hieronder hebben opgesomd.

  1. De waarde welke het voertuig vertegenwoordigt;
  2. Het aantal kilometers die je met de auto gaat afleggen;
  3. De persoonlijke voorkeuren of eisen waarover je beschikt;

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een tweedehandse auto te kopen die beschikt over een vrij beperkte waarde is  de kans relatief groot dat je deze niet zal willen laten verzekeren door middel van een allriskverzekering. In plaats daarvan zal je naar alle waarschijnlijkheid willen kiezen voor bijvoorbeeld een WA-verzekering voor schade aan derden of voor een WA+ beperkt cascoverzekering. Een compleet ander verhaal wordt het uiteraard op het ogenblik dat je de beschikking krijgt over een gloednieuwe auto waarbij er sprake is van een hoog prijskaartje.

Hoe kan je de voor jou best mogelijke auto verzekering vinden?

Dat de beste auto verzekering voor iedereen anders is hebben we ondertussen wel al duidelijk gemaakt. Dat brengt ons echter uiteraard rechtstreeks bij de vraag hoe je nu precies de voor jou meest interessante verzekering voor je auto kan vinden. In eerste instantie moet je stil blijven staan bij de aankoopwaarde van het voertuig waarover je beschikt. Hoe hoger die waarde is gelegen, des te optimaler je graag je auto zal willen laten verzekeren. Dat spreekt voor zich. De financiële verliezen kunnen dan in geval van schade immers het hoogst oplopen. De kans dat je in dit geval genoegen zal nemen met enkel en alleen de WA-verzekering is dan ook in de praktijk ontzettend klein.

Naast bovenstaande zal je natuurlijk ook rekening willen houden met het exacte gebruik van je auto. Je mag dan nog een zeer dure auto hebben aangekocht, wanneer deze eigenlijk de garage niet uit komt spreekt het voor zich dat je deze wellicht niet zal willen laten verzekeren door middel van de dure allrisk. Wellicht weegt de hoge premie in dat geval namelijk niet meteen op tegen de risico’s die worden gedekt. Zo zijn er dus duidelijk best wat elementen om bij stil te blijven staan.

Besparen op de premie van je auto verzekering? Geen probleem!

Er zijn in Nederland gelukkig niet veel verschillende verzekeringen die verplicht dienen te worden afgesloten. Dat geldt wel voor de zogenaamde WA-verzekering. Voor dit type auto verzekering geldt dat elk voertuig dat in het Nederlandse verkeer wordt gebracht er verplicht over dient te beschikken. Dat is natuurlijk een zeer belangrijke vaststelling die gebeurt. Dit betekent namelijk in de praktijk dat je eigenlijk niet onder de premie van deze verzekering uit kan komen. Dat hoeft evenwel niet meteen een groot probleem te zijn, integendeel. Wil jij ook graag besparen op de kosten van jouw autoverzekering? Dan zullen de onderstaande tips je daar absoluut bij helpen.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

We kunnen stellen dat van alle verzekeringen die op de markt zijn terug te vinden de auto verzekering veruit de meest concurrentiële is. Dit betekent concreet dat je er op kan rekenen dat verzekeraars veelal alles uit de kast zullen halen om een nieuwe klant te overtuigen om met hen in zee te gaan. Dat is voor jou als consument natuurlijk alleen maar interessant… althans wanneer je deze opportuniteit met beide handen grijpt. Hoe je dat in de praktijk precies doet? Simpelweg door het uitvoeren van een vergelijking op bijvoorbeeld een objectieve vergelijkingssite.

De auto verzekering vergelijken bij Diks Verzekeringen voordat je definitief tot het afsluiten over gaat zorgt er in de praktijk voor dat je, je een goed beeld kan schetsen van wat je in de praktijk kan verwachten. Zo weet je onder meer meteen welke verzekeraar je het interessantste aanbod zal kunnen doen. Dit bovendien niet alleen voor wat de premie betreft die je moet betalen, maar ook voor wat de dekkingen betreft waar je in de praktijk op kan rekenen.

Geef het eigen risico de aandacht die ze verdient

Een veel belangrijker onderdeel van de auto verzekering dan dat veel mensen op het eerste zicht vermoeden is het zogenaamde eigen risico dat er op van toepassing is. Voor dit eigen risico geldt uiteraard dat ze in eerste instantie bepalend is voor het bedrag dat je bij schade zelf zal moeten ophoesten. Omwille van deze reden zijn veel mensen van mening dat ze bij hun auto verzekering een zo laag mogelijk eigen risico prefereren. Dat lijkt op het eerste zicht ook niet meer dan logisch te zijn, maar toch moet er hier een kanttekening bij worden gemaakt. Hoe hoger het eigen risico is gelegen, des te meer de periodieke verzekeringspremie kan worden gedrukt die moet worden betaald.

Bovenstaande zorgt er in de praktijk voor dat je zal kunnen vaststellen dat het niet altijd de meest interessante financiële keuze is om het eigen risico zo beperkt mogelijk te houden. Dit niet in het minst voor voorzichtige chauffeurs die niet veel schadegevallen verwachten. Zij kiezen in de praktijk eigenlijk zelfs bij voorkeur voor een wat hoger gelegen eigen risico.